Nationale Cobotdag 2018 goed bezocht

November 2018 - Diverse bedrijven presenteerde zich 21 november bij gastheer Olmia Robotics in Tiel. Er werden verschillende AGV's, cobots en robots tentoongesteld. Er werden lezingen gegeven, iets lekkers bij de koffie, een goede lunch en een netwerkborrel ... aan werkelijk alles was gedacht. De Nationale Cobotdag begon meteen om 10.00 uur en toen Probotics AGV Systems om 17.00 uur alweer weg moest waren er nog steeds mensen met elkaar in gesprek. Aanrader! Volgend jaar zeker weer!

 

 


 

RHINO: de nieuwe gaaskarrenvervoerder van Probotics

November 2018 - Probotics AGV Systems introduceert hun gaaskarrenvervoerder RHINO. U kent ze wel, de grote distributiecentra waar met relatief weinig mensen dagelijks heel veel gaaskarren met inkomende en uitgaande goederen worden verplaatst. Staat u er wel eens bij stil dat een belangrijk deel van deze verplaatsingen eenvoudig geautomatiseerd kunnen worden met onze zelfrijdende AGV's. Rhino is voor het automatische vervoer van gaaskarren de beste en meest betaalbare oplossing om uw goederenstroom minder afhankelijk te maken van de beschikbaarheid van mensen.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

oktober 2018 - Innovation Origins schrijft over DAFW en Probotics

Van bodem tot bord tijdens start van Dutch Agri Food in Venlo

In een tot de rand gevulde tent op de Brightlands Greenport Campus in Venlo werd vanmorgen de aftrap gegeven voor de Dutch Agrifood Week 2018. De vijfde editie landelijk, maar voor Greenport campus een primeur. Dit jaar doen ze voor het eerst mee. Door heel het land laten bedrijven, instellingen en andere initiatieven de komende week zien hoe voedsel in 2050 eruit zal zien. Iets waar ze in Venlo wel raad mee weten. Meer lezen...

Probotics haalt de robotica naar de landbouw

Het was een mooi gezicht, op de openingsdag van de Nederlandse Agri Food Week: in de hal van Villa Flora in Venlo rolde een compacte mobiele robot met doosjes tomaten op zijn rug van links naar rechts. Dat was Packman – één van de AGV’s (automatisch geleide voertuigen) geproduceerd door Probotics. AGV’s worden al vele jaren gebruikt voor interne logistiek in verschillende industrieën en komen nu ook naar de landbouw. Meer lezen...

 


 

 

PLATO: de nieuwe staalplatenvervoerder van Probotics

November 2018 - Probotics AGV Systems introduceert hun staalplaatvervoerder PLATO. Als plaatverwerkend bedrijf wilt u de aanvoer van staalplaten naar een lasersnijmachine graag automatiseren. Zo kunt u 24/7 blijven produceren. Maar hoe komen de platen vanuit een magazijn op de machines? Nu doet u dat waarschijnlijk door uw medewerkers 20x per dag heen en weer te laten lopen. En als er even niemand beschikbaar is staat de snijmachine stil.

Met de autonoom rijdende PLATO, automatiseert u dit vervoer vanaf uw platenmagazijn naar één of meerdere lasersnijders of pons-nibble machines. PLATO vervoert platen met afmetingen van 3.2 x 1.3 meter met een maximaal gewicht van 1200 kg. De ANT navigatie van BlueBotics maakt het mogelijk deze AGV eenvoudig te koppelen met het platenmagazijn en met de machines waardoor platen automatisch geladen en gelost kunnen worden. Ook kleinere afmetingen van platen worden moeiteloos overgezet. PLATO navigeert op de omgeving en heeft geen extra infrastructuur nodig in vloeren muren of plafonds.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

 

 

Presentatie Probotics op de Dutch Agri Food Week

oktober 2018 - Het startschot voor Dutch Agri Food Week 2018 afgelopen vrijdag was een groot succes! Een enorm leuke netwerkdag waarin iedereen werd meegenomen naar de naar de toekomst van ons eten middels pitches van start-ups, workshops en het interactieve innovatieplein met inspirerende presentaties en een live uitzending van BNR. Omroep Venlo plaatste een artikel hierover, in het filmpje onderaan het artikel ziet u ook de presentatie van Probotics AGV Systems. Zie:
https://www.omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/venlo-in-teken-van-voedsel-van-de-toekomst

Presentatie Probotics AGV Systems op het innovatieplein van de Dutch Agri Food Week.